Huis Verzekeringen

NHG

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Gaat u een huis kopen, verbouwen of wilt u uw hypotheek oversluiten? Kijk dan of u in aanmerking komt voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Daarmee heeft u meer zekerheid én lagere maandlasten. 


Wat is NHG?

De NHG is een garantie die u kunt krijgen als u een huis koopt of uw woning gaat verbouwen. Of u deze garantie krijgt, hangt af van een aantal factoren. 


Zo werkt het

Stel dat u uw hypotheeklasten niet meer kunt betalen. Bijvoorbeeld omdat u ontslagen wordt, omdat u arbeidsongeschikt wordt of omdat u en uw partner uit elkaar gaan. Dan moet uw huis worden verkocht. Als de opbrengst van de verkoop niet genoeg is om uw hypotheekschuld af te betalen, blijft er een restschuld over. 
Heeft u een hypotheek met NHG? Dan betaalt het Waarborgfonds onder bepaalde voorwaarden de restschuld aan de hypotheekverstrekker. U heeft dan zelf geen schuld meer. 


Minder risico hypotheekverstrekker

Een hypotheekverstrekker neemt altijd een bepaald risico door u veel geld te lenen. Door de NHG is dat risico voor hem minder. Hij weet immers zeker dat hij het geld terug krijgt van het Waarborgfonds als u niet genoeg geld meer heeft. 


Rentekorting

Nog een voordeel: omdat de hypotheekverstrekker minder risico loopt, krijgt u een korting op uw hypotheekrente. 


Kosten

Bij het afsluiten van NHG betaalt u eenmalig 1% borgtochtprovisie over het hypotheekbedrag. 


Meer weten?

Wilt u meer informatie over NHG? Wij helpen u graag verder.